Experience of: 25 years active for Pijn-Hoop

August 29, 1996: That day I had been busy painting the gangway of my boat. I would still do that the next day
give it a try and, when it is almost dry, sprinkle it with bird sand so that it is stiff. On the next day I took the dog
uitlaten en wat ik niet wist, was dat het een klein beetje geregend had, dus het was spekglad. Ik deed een stap op de loopplanken en zwiep daar lag ik, beneden op de steiger met een gebroken arm en wat erger was met een gebroken nek. De neurochirurg kwam na de operatie bij me en zei dat ik erg veel geluk had gehad.

De eerste jaren was ik voortdurend bezig om van mijn pijn en mijn beperkingen af te komen, zonder enig resultaat echter. Overal ben ik geweest, alle peuten en logen heb ik gezien. Ik was in die tijd mijn baan, hobby’s en een groot aantal vrienden kwijt geraakt en ook mijn geliefde boot moest worden verkocht, omdat ik die niet meer kon onderhouden. Mijn humeur was die tijd ver te zoeken, dus ook de sfeer thuis was het ver onder het nulpunt gezakt. Daardoor zag mijn leven er niet al te rooskleurig uit. Ik kon steeds minder en er was alleen maar PIJN. Tot ik op een dag achter mijn computer zat te mokken en mijn vrouw (die tv zat te kijken) mij riep en zei: “Kom eens kijken, deze mensen hebben het zelfde als jij!!” Ik kijken en daar zaten mensen van Pijn-Hoop te vertellen van de stichting en wat ze allemaal deden. Ik zei:” Ach die hebben allemaal werk en hebben lang niet zoveel pijn als ik”. Wat ik toen niet wist was dat het vrijwilligerswerk was. Maar ik moest bellen van mijn vrouw en morrend deed ik dat. Ik belde en kreeg één van de oprichters aan de telefoon die mij een Basistraining aanraadde en die heb ik gedaan. Dat was het begin van mijn nieuwe leven!

They also bore the pain I had to bear, they also had all the pain, unbelievable, I was no longer ALONE.
I no longer had to do it alone, but I could share and talk to people who had the same disability as me.
Na de training waren er een aantal mensen die voor Pijn-Hoop gingen werken, waaronder ik. Er was bij mij in Capelle a/d IJssel geen contactbijeenkomst dus ben ik er, met steun van een ervaren vrijwilliger van Pijn-Hoop, één begonnen. Deze is er nog steeds, dus die bestaat deze zomer ook 25 jaar. En zal hopelijk nog lang bestaan.

Ik heb in de loop der jaren een hele hoop meegemaakt. In 1998 is mijn 1e vrouw overleden, maar ik wist van Pijn- Hoop dat ik het niet alleen hoefde te doen. Dus ik ben direct in een rouwgroep gegaan en kwam er doorheen! In 2000 werd er een hersentumor ontdekt waaraan ik ben geopereerd. Na een negen en half uur durende operatie en 27 bestralingen verder, was ik er weer. Puur door positief tegen de dingen aan te kijken en met hulp van mensen van Pijn-Hoop. Nu heb ik weer een lieve vrouw gevonden en ben volop bezig met werk voor Pijn-Hoop en dat geeft me heel veel voldoening. Ik help nu ook bij de training, waar ik zelf zoveel aan heb gehad. Ik kan niet vertellen hoeveel voldoening me dat geeft: mensen binnen zien komen, net als ik toen en daarna de deur uit zien gaan met een nieuw vlammetje in hun ogen.
I am proud of the 25 years that I have been able to work for Pijn-Hoop.
We have been around for 35 years this year and I say: Pijn-Hoop chapeau!!!!

André Bandell

Patiëntenorganisatie Pijn-Hoop
Pijn-Hoop is een patiëntenorganisatie vóór en dóór mensen mensen met chronische pijn.
De patiëntenorganisatie richt zich op mensen met wat voor pijn dan ook. Dit kan ook pijn zijn waarvoor geen duidelijk oorzaak is te vinden. Dus iedereen met chronische pijn, van welk soort dan ook, kan zich aansluiten bij Stichting Pijn-Hoop.

 

 

 

 

 

 

Pijncongres in Utrecht 20 december 2024

Pijncongres in Utrecht 20 december 2024

Stichting Pijn-Hoop is een actieve lidorganisatie van het samenwerkingsverband Pijnpatiënten naar een Stem (SWP). Wij organiseren in de ‘Week van de Pijn 2024’ een pijncongres in Utrecht. Zorg dat je erbij bent!Wat kun je verwachten? Informatieve lezingen,...

Read more
Onderzoek neuropathische pijn. Helpt u mee? 

Onderzoek neuropathische pijn. Helpt u mee? 

Het CHDR en het LUMC in Leiden doen onderzoek naar de pijnstillende effecten van cannabisolie bij patiënten met chronische neuropathische pijn. In het onderzoek zullen mensen met verschillende achterliggende oorzaken van chronische neuropathische pijn vertegenwoordigd...

Read more
De Nieuwsbrief

The Newsletter

'The Newsletter' our quarterly magazine with interesting articles on all kinds of topics related to chronic pain: Studies, experience stories, columns, news and interviews. 

Read more